Poté, co nás opustila dopravní společnost HANDICAP TRANSPORT, kterou si mnozí velmi oblíbili, jsme postaveni před novou výzvu, najít si a vyzkoušet nové dopravce.

Připravili jsme pro vás nabídku INDIVIDUÁLNÍ DOPRAVY v Praze, ze které je možné vybírat podle vašich představ a potřeb. Prezentujeme ty společnosti, které neomezují přepravu nutností přesedat z vozíku na sedačku v autě.

Ve výčtu jsou také jen ti dopravci, kteří neomezují poskytování služby lokalitou trvalého bydliště (nenajdete zde dopravní služby poskytované v rámci městských částí, nebo související například s pobytovou službou). Níže zmiňované společnosti prezentují, že provozují individuální dopravu pro zájemce z celé Prahy, případně z blízkého okolí, některé jsou ochotné přepravovat klienty i do vzdálenějších lokalit mimo Prahu.

Přehled je abecední. S dopravci nemáme zatím žádné osobní zkušenosti. Budeme rádi za ty vaše, když se s námi o ně podělíte.

BEZBA DOPRAVA

www.bezba.cz, tel.: 234 704 572

O této nové přepravní společnosti jsme vás již informovali na webu www.presbariery.cz a v Novinách POV.

Služba je určena držitelům průkazů ZTP a ZTP/P s trvalým pobytem v Praze a ve vybraných obcích Středočeského kraje. Provozovatel má více různě velkých vozů. Jednu cestu mohou absolvovat až 4 klienti na vozíku. Nejméně 3 pasažéři mohou cestovat na elektrickém vozíku najednou.

Je-li počáteční i koncový bod jízdy na území hlavního města Prahy, činí cena dotované přepravy pro dospělého cestujícího 50 Kč. Součástí ceny je i nástupní taxa 10 Kč. V případě jízdy do/z vybraných obcí Středočeského kraje je cena 70 Kč. Abyste mohli objednávat dopravu u této společnosti, je třeba předem se registrovat (prostřednictvím webového formuláře, případně dalšími cestami, které přepravci inzerují na svých webových stránkách.

HELPDRIVER

www.helpdriver.cz, tel.: 720 297 731

Helpdriver nabízí přepravu OZP z jakékoliv části Prahy a blízkého okolí. Využívá vozidlo Opel Movano, které je vybaveno elektrohydraulickou plošinou. Podle šíře vozíků může najednou přepravit 1 – 2 vozíčkáře na elektrickém vozíku. Je možné domluvit se i na přepravě mimo Prahu a o víkendech. Jízdné v roce 2022 je 29,- Kč/km + 50,- Kč nástupní taxa. Poplatek za čekání je 240,- Kč za hodinu.

HEWER PRAHA

www.autohandicap.cz, tel.: 216 216 444

Nabízí autodopravu pro OZP a seniory dopravu pouze po Praze. Je možná přeprava i na elektrickém vozíku. Společnost Hewer jezdí s bílými automobily Dacia Dokker s nájezdovou plošinou. O víkendech a svátcích dopravní služby neposkytují.

Cena jízdného činí 24,- Kč/km, nástupní taxa je 29,- Kč. Při čekání na klienta nad 10 min. jsou účtovány 3 Kč/min. Minimální cena za jízdu je 130,- Kč.

POHODA TRANSPORT

www.pohodatransport.cz, tel.: 774 888 085

Pro klienty s pohybovým omezením je připraven vůz s automatickou zvedací plošinou, přepraví i 2 vozíčkáře na elektrických vozících současně. Průkaz ZTP není nutný. Dopravce nabízí také pomoc s překládáním z lůžka na vozík a s nástupem do vozu.

Objednávat jízdu je nejlépe týden dopředu. Do ceny se započítává i cesta z místa výjezdu (Hostivice). Celková kalkulace ceny jízdy závisí na konkrétních destinacích. O víkendech je přepravní služba poskytována s příplatkem.

 

SOCIETA

www.societa.cz, tel.: 778 007 858, 608 948 100

Doprava je určena zejména pro lidi s průkazem ZTP či ZTP/P s trvalým pobytem na území hl. m. Prahy. Kapacita vozů je různá, maximální kapacita vozu jsou 4 klienti na elektrických vozících současně. Je možné si objednat jízdu i mimo Prahu. Mimo 1. tarifní pásmo je cena za 1 ujetý km 30,-Kč. Jezdí se nonstop a je možné si  objednat jízdu i na víkend. Po Praze do 5 km zaplatíte 20,- Kč/km, nástupní sazba činí 150,- Kč. Nad 5 km zaplatíte 32,- Kč/km a nástupní sazba se vám nepočítá.