Blíží se první dvě online volnočasovky roku 2024, Jóga pro sedící (16. ledna) a Pavlač (23. ledna). Před samotným vstupem do nového cyklu akcí vám předkládáme malý souhrn minulého roku.

V roce 2023 Pražská organizace vozíčkářů uskutečnila 45 volnočasových aktivit v rámci programu VOLNOČASOVKY. Zapojilo se do nich 231 klientů a asistentů, pracovníci POV, lektoři a pomocníci z řad studentů odborných sociálních škol.

ŠIPKY jsme si v roce 2023 zahráli 8 x, jednak na vysoký elektronický terč v prostoru SBC Chodov, ale i venku v přírodě, v Kunratickém lese, kde se hrálo na terč zavěšený na stromě. Všichni hráči dosahovali velmi dobrých výsledků, jsou trénovaní a zdatní.

BESEDA U KAFÍČKA se konala v Centru samostatného života v Benediktské 4 x. Téma bylo podvakrát cestovatelské. Putovali jsme prostřednictvím vyprávění a promítání fotek Srí Lankou, Egyptem a Vietnamem. Dvě další setkání jsme věnovali oblíbeným degustacím. Na jaře jsme ochutnávali bílá vína, na podzim červená.   

Velké oblibě se stále těší VYCHÁZKY BEZ BARIÉR, kterých bylo letos 12. Vydali jsme se do Karlína, Holešovic, Dejvic, na Staré Město, na Hlavní nádraží a Žižkov, do ZOO. Navštívili jsme i řadu kulturních stánků, například UMPRUM, Židovské synagogy, Invalidovnu, Klementinum,  Národní muzeum a další.

TVOŘIVÁ SETKÁNÍ se v POV konala v tomto roce 2 x, a to opět u příležitosti Velikonoc a Vánoc. Připravili jsme si jarní dekorace, květináčky s osením a dřevěné zajíčky. V předvánočním čase nechybělo společné vázání a zdobení adventních věnců.

Stále se v našich Volnočasovkách drží i online setkávání s našimi klienty, která vznikla za doby covidu. Online programy nám umožňují zapojit do VOLNOČASOVEK i účastníky ze vzdálenějších míst republiky.

Online JÓGA PRO SEDÍCÍ se konala 9 x.  Protáhli jsme se, prodýchali. Naučili jsme se lépe soustředit nebo pozornost od rušivých vlivů odpoutat. Postupujeme malými krůčky a beze spěchu, každý dle svých možností.  Potkali jsem se na 10 online schůzkách nazvaných PAVLAČ. Povídali jsme si o tom, co vás zajímá, tíží nebo těší.

Děkujeme všem, kteří pomohli vytvořit program VOLNOČASOVEK 2023. Heleně Ganické, Jitce Dytrychové, Haně Müllerové, Petru Vykoukalovi, Marku Růžičkovi, Petru Šlégrovi.

Milí klienti a příznivci, děkujeme vám za účast a těšíme se na setkání s vámi při VOLNOČASOVKÁCH 2024.