Článkem o možnostech sportovního vyžití otevíráme v aktualitách webu WWW.POV.CZ seriál, kterým vám chceme přiblížit náš kontaktní poklad, ADRESÁŘ. Ve 34 kapitolách přináší několik stovek kontaktů na firmy, organizace a instituce, jejichž činnost se různým způsobem a měrou dotýká tělesného postižení.
Sport je v roce 2024, kdy se u nás konalo MS v hokeji, u sousedů fotbalové EURO a v Paříži Letní olympijské a paralympijské hry, hojně skloňované téma. Proto jsme ho vybrali jako lídra seznamovacího seriálu.


Naši paralympionici byli na 17. Letních paralympijských hrách více než úspěšní. Přivezli celkem 8 medailí. Profesionální sport ale není jediný, který ADRESÁŘ představuje. Pokud se na vrcholové výkony necítíte, ale chcete svůj volný čas trávit aktivně, posouvat své možnosti a schopnosti, nebo jen relaxovat v partě lidí, se kterými vás spojuje společný zájem, najdete v ADRESÁŘI řadu zájmových sportovních klubů, sportovně zaměřených spolků a sportovních oddílů napříč celou Českou republikou.
V Praze například širokou škálu sportů pro lidi na vozíku předkládá Sportovní klub vozíčkářů Praha. Nabízí badminton, florbal, orientační závody, lyžování, potápění, tanec i stolní tenis.
Kurzy plavání pro paraplegiky zase realizují ve sportovním klubu Kontakt, který působí v Praze, Českých Budějovicích, Karlových Varech i Brně.
Ragby, florbal, šachy, atletiku, golf, hokej, to všechno se dá v našem ADRESÁŘI dohledat, kontaktovat a vyzkoušet na různých místech Čech, Moravy a Slezka.
Můžete tak nejen najít inspiraci pro svůj aktivní volný čas, ale současně nám i pomoci najít a zveřejnit další instituce a kontakty na ně. Pokud o nějaké aktivitě pro handicapované sportovní nadšence víte, napište nám na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..
Jen tak na okraj, v Pražské organizaci vozíčkářů je amatérský sport jako doma. V minulosti jsme pořádali orientační běh a jízdu Velkou Vidrholeckou, více než deset let máme oddíl ŠIP-KÁRY, trénujeme a hrajeme moderní elektronické šipky, a více než čtyři dekády pořádáme celorepublikové Sportovní setkání (nejen) vozíčkářů – Hvězdu 2024. (Také o těchto aktivitách si na www.pov.cz můžete přečíst.)
Pokud si chcete projít kategorii SPORT v našem ADRESÁŘI, klikněte SEM!