V tomto článku najdete pestrý výběr inzertních portálů, jak specializovaných na osoby se zdravotním postižením, tak ostatních, které nabízejí i inzerci práce pro osoby se zvláštními potřebami.

Než začnete hledat práci, může být pro vás užitečný článek s návrhy pracovních možností s ohledem na různé druhy handicapů či informacemi, jak se připravit na pohovor. Odkaz na něj naleznete zde.

Národní pedagogický institut České republiky ve svém informačním systému Infoabsolvent přináší v kolonce „Bez bariér až na trh práce“ informace o možnostech vzdělání a profesní kariéry pro osoby se specifickými potřebami.

Specializované weby

Výhodou vyhledávání na těchto stránkách je obvykle jednodušší cesta přímo k inzerci práce pro osoby se zdravotním postižením.

Podporu při hledání zaměstnání i pomoc při volbě pracovní pozice včetně inzertní rubriky nabízí web Žiju s handicapem

Nabídku pracovních pozic pro OZP si můžete prohlédnout na komunitním serveru vozejkov.cz a na portálech POZP, Pracovní tržiště či Práce pro ZP.

Ostatní inzertní weby

V kolonce „vhodné pro OZP“ si můžete prohlédnout nabídky práce na webech Práce.cz, EASYPRÁCE.CZ, či Personálka.

Po zadání zkratky “OZP“ do vyhledávače jsou k dispozici inzeráty na stránkách Jobsora, Hi.cz a Jooble. Stejné klíčové slovo využijte pro vyhledávání v nabídce volných pracovních míst ve státních úřadech a institucích vhodných i pro OZP na portálu PRÁCESTÁT.CZ.

Tip – práce.cz nabízí v horním menu možnost „Typ pracovního poměru, OZP“.

Na stránkách Dobrá práce.cz je v záložce Rozšířené vyhledávání možnost vybrat z variant „Vhodné pro – OZP/ZPS“. Obdobně je tomu na webech jenprace.cz, zde inzeráty najdete v kolonce „Vhodné také pro – zdravotně postižené“ a jobs.cz (Vhodné i pro – OZP). Na webu Indeed lze zadat zkratku OZP do kolonky „Jakou práci hledáte“. V inzertní rubrice práce Annonce lze v levém menu kliknout na tlačítko „Práce pro ZPS“.

Na webu Careerjet.cz naleznete specializované inzeráty po zadání zkratky "OZP" do kolonky Název pozice.

Volná pracovní místa jsou nabízena i na stránkách Úřadu práce, specifické požadavky lze zadat v rozšířeném vyhledávání.

 

Informace o zaměstnávání osob se specifickými potřebami najdete v našem dalším článku zde.